SERVICE EN REPARATIE


Inhoudsopgave


Plazajuwelier

Tips voor horlogeliefhebbers

Temperatuur

Waterbestendigheid

Nauwkeurigheid van het horloge

Het bandje van uw horloge

Revisie van uw horloge

Fabrieksgarantie



Plazajuwelier Rotterdam


Juwelier plaza is gevestigd in het hartje van Rotterdam, met onze ervaring in het vak kunnen wij u helpen met al uw vragen en problemen omtrent uw horloge. 


Tips voor horloge liefhebbers


Een mechanische horloge werkt niet altijd met een batterij, een automatisch horloge u op te winden. Doe dit regelmatig, mocht het zo zijn dat u het horloge niet draagt wind het dan toch minimaal een eer per maand op. Dit zorgt ervoor dat uw horloge van binnen elastisch blijft en dat de middelen erin niet zullen opdrogen.De tijd en datum mechanisme in het horloge moet u van tijd tot tijd veranderen, dit gebeurt vaker als u het horloge niet regelmatig draagt. Het is beter om dit niet te doen tussen 21:00 uur en 3:00 uur, want hierdoor kan uw datummechanisme beschadigt worden. 

Voorkom schade

Veel van onze horloges zijn shockproof, dus kunnen ze wel tegen een ''schokje'' of harde stoten. Toch is het beter om uw horloge ten alle tijden te beschermen en af te doen tijdens het sporten.Neem onmiddellijk actie bij beschadigingen, vooral bij een beschadiging aan de onderkant van de kast of het glas is het van groot belang dat u onmiddellijk actie onderneemt. Door deze beschadigingen kan er vocht in uw horloge komen, dit kan ervoor zorgen dat er grotere beschadiging kunnen ontstaan. Bij schade aan het bandje kan het zo zijn dat het bandje afbreekt en uw horloge erger wort beschadigt als gevolg van het vallen.Lege batterijen kunnen lekken, dit kan er voor zorgen dat u een nieuwe uurwerk in uw horloge moet laten zetten. Daarom is het ook handig om snel een nieuwe batterijtje te gaan nemen.Tot slot is het ook handig om digitale horloge van televisies en andere elektronische apparaten af te houden.TemperatuurZorg ervoor dat uw horloge niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingenPlaats uw horloge niet rechtstreeks vanaf uw pols op een koud oppervlakDraag uw horloge nooit in de sauna, omdat de verzegeling van uw horloge door de hitte kan vervormen. Als er water of condensatie in uw horloge zit, laat het dan controleren, ook als het horloge nog loopt. 


Waterbestendig


De waterdichtheid van het horloge is erg belangrijk, hiervoor is er een indicatie namelijk atm, ofwel atmosfeer. Bij het bekijken van de atm van uw horloge ontstaat er vaak een misverstand. Hieronder hebben wij voor u opgesomd wat u kunt doen met uw horloge.3 atm: Deze horloge is beschermt tegen spatwater en regen.5 atm: Met deze horloge kunt o gaan zwemmen en douchen. Let op!  hiermee kunt u niet duiken en het horloge is niet zeep dicht.10 atm: Met deze horloge kunt dieper het water, het is geschikt voor het zwemmen, duiken, snorkelen en u kunt er allerlei andere watersport mee gaan doen.20 atm: Deze horloge is absoluut waterdicht en u kunt er alles mee gaan doen.Uw horloge heeft rubbere pakkingen aan de binnenkant, deze pakkingen zorgen ervoor dat uw horloge waterdicht blijft. Bij het vervangen van uw horloge gaat uw waterdichtheid verloren bij Plaza juwelier Rotterdam kunnen wij uw batterij vervangen en uw horloge weer waterdicht maken. Dit doen wij doormiddel van moderne apparatuur waarmee wij ook uw waterdichtheid testen. 


Nauwkeurigheid van het horloge


Elektronische horloges zijn erg precies en nauwkeurig, vooral merken als Casio kiezen altijd voor precisie.  Zo hebben wij ook radiogestuurde horloges die altijd de precieze tijd aanhouden. Mechanische horloge kunnen wat afwijken van de reële tijd. Volgens de Zwitserse norm wordt een afwijking van -4 tot + 6 seconden per dag getolereerd.Met de tijd moet u uw horloge gaan afstellen vintage horloges kunnen nog meer afwijken van de werkelijke tijd. Bij Plaza juwelier Rotterdam zijn wij gespecialiseerd in de reparatie en onderhoud van allerlei soorten horloges.